The Big Short Forklaret

The Big Short er en 2015 Oscar-nominerede filmatisering af forfatteren Michael Lewis ‘bedst sælgende bog af samme navn. Filmen – instrueret af Adam McKay – fokuserer på livet af adskillige amerikanske finansielle eksperter, der forudsagt og profiteret fra opbygningen og efterfølgende kollaps af boligmarkedet og kredit boble i 2007 og 2008.

The Big Short er en løs efterfølger til Lewis ‘bedst sælgende bog Liar’ s Poker, hvor forfatteren krøniker sit eget arbejde oplevelser i Solomon Brothers i 1980’erne. Denne bog giver et dybt dyk i livet af adskillige Wall Street fagfolk i tiden op til finanskrisen 2000. Denne artikel forklarer “The Big Short” sine hovedpersoner, og de stilistiske værktøjer, der anvendes af McKay til at forklare komplekse finansielle instrumenter manipuleret af bankerne i tiden op til krisen realkreditlån.

Den store korte

The Big Short er ikke første filmatisering af en vellykket non-fiction bog, der dækker den finansielle krise. I 2011 HBO tilpasset Andrew Ross Sorkin krise fortælle-all “too big to fail”, som også havde en stjernespækket cast. Den historie centreret mere de få ugerne op til sammenbruddet i Lehman Brothers og Congressional reaktion på redningen landets største banker (For mere, læse Top 6 amerikanske regerings finansielle redningspakker.)

The Big Short, er imidlertid en karakter-drevet stykke, der fokuserer på både de begivenheder, der førte op til den finansielle krise, men også på den konfliktramte moral af flere mænd, som anerkendt og forudsagde krisen i god tid. Filmversionen stjerner Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, og brad pitt.

Historien skildrer arbejdet med hedge fond manager Michael Burry (portrætteret af Christian Bale), der erkender, at boligmarkedet i USA er drevet af et aktiv boble oppustet af højrisiko-lån. I 2005 Burry – lederen af ​​Scion Capital – erkendte, at han kunne etablere en credit default swap marked, der ville tillade ham at korte boligmarkedet. Men hans klienter vokse vred, når banker og kreditorer han forsøger at overbevise om realkreditlån boble argumentere for, at boligmarkedet – der var bølgende dengang – er stabil. Når investorerne kræve deres penge tilbage som Burry shorts markedet, placerer han et moratorium for hævninger.

I mellemtiden, Jared Vennett (Ryan Gosling) uforvarende opdager Burry mål at etablere credit default swap markedet. Hedge fond manager Mark Baum (Steve Carell) slutter sig til Burry i at investere i credit default swap marked, og erkender, at dårligt strukturerede lån pakker kendt som sikrede gæld forpligtelser (CDO) har fået AAA ratings og forværrer krisen realkreditlån. Efter at have opdaget, at tvivlsom innovation i CDO-markedet har givet næring til massiv risiko på markederne, konkluderer Baum at boligboblen i sidste ende vil føre til et sammenbrud i den amerikanske økonomi og bets store – shorting den finansielle sektor. Baum var baseret på hedge fond manager Steve Eisman. I mellemtiden var Vennett baseret på Greg Lippsmann, en tidligere bond sælger hos Deutsche Bank.

Endelig to investorer – Charlie Geller (John Magaro) og Jamie Shipley (Finn Wittrock) – søge rådgivning investering af pensioneret bankmand Ben Rickert (Brad Pitt), efter de opdager et papir skrevet af Vennett. Efter Shipley og Geller gøre en række vellykkede indsatser mod boligmarkedet, Rickert vokser vred, at de har profiteret fra undergang i den amerikanske økonomi og Mellemamerika finansielle undergang. Geller er baseret på Cornwell Capital grundlægger Charlie Ledley, mens Jamie Shipley var baseret på Cornwell partner Jamie Mai. Rickert var baseret på Ben Hockett, en tidligere erhvervsdrivende i Deutsche Bank.

Selvom de gør en formue på deres handler mod boligmarkedet, er de forlod meget nedslået over mængden af ​​risiko, som Wall Street og den moralske risiko, der i sidste ende ville brændstof banken bailouts. Shipley og Geller ville senere forsøge – og mislykkes – at sagsøge de ratingbureauer, der gav dårlige lån ratings.

Burry, i mellemtiden, ender med at producere næsten 500% afkast for investorer, der opholdt sig med ham gennem varigheden af ​​den finansielle krise.

stilistiske Approaches

Finansiel terminologi og kronologien i den finansielle krise er meget kompliceret og vanskeligt for en traditionel publikum til at forstå i en to-timers film. Fra sikrede gældsforpligtelser (CDO) og trancher til credit default swaps og realkreditobligationer, produktionen team beskæftiger en enkel, men stilistisk tilgang til at definere de værktøjer, der hjalp synker den globale økonomi (for mere, kan du læse 2007-2008 Finansiel krise i Review.)

For eksempel filmen forklarer originering og kompleksiteten af ​​en “syntetisk CDO” i en scene, hvor skuespiller Selena Gomez spiller blackjack. Følgeskab af økonomen Richard Thaler, de forklare, hvordan stadig større satsninger på Gomez hånd blackjack er stor, når hun er at vinde – en metafor for et stigende boligmarked. Men da Gomez mister hånd – eller boligmarkedet falder – de stadig større satsninger modregne en dominoeffekt, der skaber større tab ved bordet og økonomien, hhv.

Dernæst publikum får et visuelt værktøj, når lære definitionen af ​​en tranche. I en scene, Ryan Gosling trækker blokke fra en Jenga tårn for at vise, hvordan trancher arbejder i pant-backed securities (MBS), såsom et collateralized forpligtelse pant (CMO). Ved at trække blokke i den nederste del af tårnet, Gosling forklarer, at de top-rated værdipapirer til den øverste ende af tårnet ikke kunne stå, når de lavere ratede værdipapirer mislykkedes, og trækkes fra sin base.

Andre eksempler på visuelle nedskæringer og rekvisitter forklare kompleksiteten af ​​finansiel innovation. En cutaway funktioner skuespillerinde Margot Robbie i en boble bad drikker champagne og forklare skrøbelighed pant-backed securities. I mellemtiden, forklarer Anthony Bourdain hvordan kastede en to-dages gamle fisk i en gryderet ligner de mislykkede realkreditlån kastet ind i CDO’er at skjule risikoen fra intetanende kunder.

Facit:

The Big Short har modtaget flere Oscar-nomineringer – herunder Bedste film. Tilpasningen tilbyder en meget engagerende udforskning i årene forud for sammenbruddet i Lehman Brothers og den globale boligmarked. I sidste ende, den filmatisering af den bedst sælgende bog konkluderer, at grådighed på Wall Street sank den globale økonomi, mens dens karakterer forklare de komplekse finansielle værktøjer, som gjorde det muligt for store risici er truffet i de før krisen år. (For mere, læse, Top 10 must-read bøger for Finance Professionals

MasterCard vs AMEX Platinum Card: Hvilket har bedre fordele? (MA, AXP)
6 Umådeligt Tilfredsstillende Fordele ved at have din egen forretning
Krisemidler: 5 uventede udgifter at spare op til
Hvor Latterligt Kontroversiel Can Tv reklamer få?
Student Credit Cards: Anvendelse og forholdsregler
8 Finansielle tips til unge voksne
Forsikring til din iPhone: Hvilke politikker er det værd?
græd Huller
Forklaring af Testimonial Propaganda Med eksempler
Forstå sande forskel mellem Tort og strafferet
Hvordan har Carl Icahn Get Rich?