Gode ​​Journalistik Interview Spørgsmål og svar

Interviews kan være yderst nervepirrende, hvis man ikke er forberedt. Denne artikel har til hensigt at hjælpe dig med at forberede sig til en journalistik jobsamtale. Nedenfor er nogle nyttige journalistik interview spørgsmål og svar til din reference.
Endelig færdig med college og leder efter et job eller skifte job eller ansøger om et praktikophold, den største hurdle for mange mennesker er clearing jobsamtalen. Interviews kan være meget svært, selvom du besidder alle de kvaliteter, der kræves til jobbet. Journalistik job interviews er som regel lidt anderledes, sammen med de typiske spørgsmål, der bliver stillet i de fleste interviews, vil der være en masse diskussion. Intervieweren vil forsøge at have en samtale med dig, for at teste den vigtigste kvalitet, at en journalist skal have, som er gode kommunikationsevner. Da journalister forventes at være gode kommunikatorer, kan enhver nervøsitet i interviewet koste dig jobbet. Hvad gør folk nervøse i et interview er det element af overraskelse. De er ikke sikker på, hvilke spørgsmål vil blive bedt om og er ofte fanget med bukserne nede. Denne artikel forsøger at hjælpe dig med es din samtale, ved at give dig nogle almindelige spørgsmål. Der er ingen sikkerhed for, at de samme spørgsmål vil blive bedt om i hvert interview. Dog vil de fleste spørgsmål være på de samme linjer. Så læse disse spørgsmål og forberede dine egne svar for at få dit drømmejob som journalist.

Fælles Interview Spørgsmål til jobbet af en journalist

Hvorfor vil du ønsker at blive en journalist?
Du kan tale om din interesse i aktuelle begivenheder eller dine skrivefærdigheder. Hvis du føler, at det er din sociale ansvar at henlede opmærksomheden af ​​mennesker eventuelle uregelmæssigheder og korruption, tale om det. Diskuter et problem, du kraftigt føler om, ikke giver abstrakte svar som jeg kan lide at rejse. Dit svar skal være relevant og realistisk, undgå overdrivelse.

Hvilke erfaringer har du i journalistik?
Bær din portefølje, bør det have omkring 10-15 af dine publicerede artikler. Carry forskellige typer af artikler, såsom funktioner, nyhedsindslag, menneskers interesse historier mv Hvis du ikke har nogen erhvervserfaring, kan du vise artikler, der er blevet offentliggjort i school og college aviser. Hvis du har en blog nævne det i dit CV.

Hvordan holder du dig opdateret om de nyeste happenings?
Her intervieweren ønsker at vide hvilken avis man læser regelmæssigt og som nyheder kanaler, du ser. Du skal have nogle oplysninger om din favorit mediehus, såsom hvad er deres politiske tilhørsforhold, hvad er deres skrivemåde, hvis de prioriterer en bestemt type nyheder, hvad er deres redaktionelle linje, osv

Hvis du havde mulighed for at dække enhver nyhedshistorie i de sidste 1 år, hvilket ville det så være og hvorfor?
Nyheden historie, du nævner, er ikke virkelig vigtigt, at intervieweren ønsker at se, hvor entusiastiske du er, og også måle din forståelse af store nyheder. Så sørg for du taler om en, du ved nok om. Fortæl intervieweren hvordan du ville have ønsket at dække historien, og hvis du troede enhver vinkel blev savnet eller unødvendigt fremhævet af medierne.

Hvorfor vil du arbejde i dette medium?
Hvis du har besluttet at arbejde i et bestemt medie, du naturligvis har dine egne grunde og bør være i en god position til at besvare dette spørgsmål. Tal om fordelene ved mediet, og hvordan du tror, ​​du kan bidrage til det. Undgå svar som jeg ikke få et job et andet sted.

Hvilken slag vil du gerne dække og hvorfor?
Tal om din interesse i rytmen, og hvordan du har fulgt alle de store nyheder i det pågældende slag. Forklar intervieweren hvordan du har de kvaliteter, der kræves for at udmærke sig i rytmen. Hvis du har nogen kontakter i rytmen, kan du tale om det, men ikke prale. Vis alle offentliggjorte arbejde, i den relevante rytmen. Hvis du ikke er sikker på hvilken slå dig ønsker at arbejde i, kan du nævner 2-3 og sige du er åben for at arbejde i nogen af ​​dem.

Hvad er din mening om tilstanden af ​​journalistik i landet i dag?
Du kan give din ærlige mening, dog undgå at få alt for aggressiv. Pas på ikke at lyde alt for partisk og snæversynet. Støt dine synspunkter med en rationel forklaring, kan du nævne eksempler til at understøtte dine overbevisninger.

Du kan være nødvendigt at rejse til fjerntliggende steder med uregelmæssige timer. Vil du være tryg ved det?
Hvis du har besluttet at forfølge journalistik, ville så jeg går ud fra dit svar på dette spørgsmål være ja. Fortæl intervieweren du elsker mennesker og steder og er altid på udkig efter historie idéer. Hvis du har nogen forbehold, så være vokal, er der ingen opbakning ud, når du får jobbet.

Hvad ifølge dig er det største problem, som byen står?
En journalist er forpligtet til at vide alt om hans by. Han må kende alle kroge og hjørner af byen, skal være velbevandret med sin historie, kender alle de vigtige folk og de styrende organer. Med alle disse oplysninger, besvarelsen af ​​dette spørgsmål bør ikke være svært. Også nævner, efter din mening, hvordan spørgsmålet kan blive taget sig af.

Hvad er din drøm historie, og hvordan har De til hensigt at dække det?
Dette spørgsmål vil vise intervieweren hvor alvorligt du er om at blive journalist. Har et groft udkast til en historie, som du gerne vil gøre, siger ikke noget bare at lyde intelligent. Sørg for at have en klar idé om, hvordan du vil dække det ellers intervieweren kan føle, at du ikke er realistisk og street smart.

Andre Almindelige spørgsmål

Nedenfor er nogle mere almindelige spørgsmål i et interview, at de ikke er journalistik specifikke og er generelt spurgt i de fleste interviews.

#what Anser du din største styrke og svaghed?
#why Gjorde du forlader dit sidste job?
#what Var dit tidligere job profil?
#why Skulle vi vælge dig over alle de andre kandidater?
#why Ønsker du at arbejde med dette selskab?
# Sådan tror du, du kan bidrage til denne publikation?
#Where Ser du dig selv 5/10 år ned linjen?
#what Er dit drømmejob?
#what Er dine løn forventninger?

Nogle flere Interview Tips

→ Kend Avis / Radio / TV Kanal / Hjemmeside
Du skal have alle de store detaljer i publikationen, såsom oplysninger om ejerskab, i hvilke byer avisen / blad udkommer, hvad er dens redaktionelle linje, der er redaktører og ledende journalister, hvad er deres skrivemåde, læserskare profil papiret, etc. Du skal også vide, der er de vigtigste konkurrenter i selskabet og navne på alle søster publikationer. Formålet med dette spørgsmål er at se, om du har gjort en indsats for at forske om virksomheden, en velinformeret kandidat er afgjort mere tiltrækkende for arbejdsgiveren.

→ God Kendskab til Aktuelt
Det er vigtigt, at du kender alle de seneste nyheder. Det er meget sandsynligt, at du kan blive bedt om en nylig nyhedshistorie. Du ønsker ikke at skabe et dårligt indtryk, ved at optræde clueless. Holde sig ajour med alle de nyeste happenings før din samtale.

→ Har nogle historier Planlagt
Mediehuse er på udkig efter kreative folk, der vil være i stand til at levere gode og unikke historier inden for tidsfristen. Planlæg altid et par historier, før du går til en samtale. Ikke bare har historien idé i tankerne, plan, præcis hvordan du ville dække det. Prøv at imponere din arbejdsgiver ved at fremhæve den interessante vinkel, du har til hensigt at give din historie. Have mindst et par ideer klar.

→ Har Spørgsmål Ready
Dette er ikke en journalistisk interview bestemt punkt, men det er meget vigtigt. Hvis i slutningen af ​​din samtale, intervieweren spørger dig, hvis du har spørgsmål, skal du ikke sidde stille. Du kan forhøre sig om virksomheden hierarki, vurdering og fremme system. Dette vil give intervieweren et indtryk, at du har planer om at arbejde med virksomheden i lang tid.

→ Lyt Mere end du taler
Arbejdsgiverne ønsker ikke at ansætte en person, der er alt for aggressiv og nøjeregnende. Det er meget vigtigt, at du lytter tålmodigt. Som journalist din primære opgave er at få information og selvom du har brug for at skyde de rigtige spørgsmål for at få de rigtige svar, ingen ønsker at tale med en person, der ikke er interesseret i at lytte. Hvis dine spørgsmål er længere end personens svar så er du sikkert interesseret i at give din egen mening og ikke rigtig få personens synspunkter.

Må ikke lære svar ordret; du ikke ønsker at lyde øvede. Tag et par sekunder, hvis du har brug for at tænke på det spørgsmål og svar trygt. Når du er i stand til at svare trygt, er halvt fuldendt vundet. Må ikke lyve om dine kvalifikationer og erfaring. Desuden klæde sig passende og være på tid. Fra mine interview erfaringer har jeg lært, at man aldrig kan være sikker på, om du vil få et job eller ej. Nogle interviewere kunne være uhøflig og gå til omfanget af latterliggøre dig og et par dage senere kan du få et opkald siger, at du har fået jobbet. Så gå ikke i panik, giver i din bedste og være sikker. Jeg håber, at disse tips vil hjælpe dig med at forberede din samtale. Held og lykke!

Hvordan man kan forbedre Credit Score i 30 dage
Clover Health anmeldelser: Er deres markedsføring Vildledende?
Home ansvarlig lånekapital Vs. Line of Credit
Foodzie Review, er det det værd?
Top 10 Pensionering Byer i Canada
Sådan ansøger du om et sikret kreditkort
Individuel vs Group Health Insurance: Hvad er forskellen?
401 (k): Trykket er Til for at lade det blive ved din gamle job
Hvor meget Forside Vurderingsmænd Make?
Hvad kan man forvente når pension med 1, 2 eller 3 million dollars
Jobmuligheder med en økonomisk Degree